dinsdag 23 oktober 2018

Dag 2: 2018


Over de potjes, traktorkar, speelbos en de boomgaardspeeltuin.

Deze ochtend was het hier behoorlijk fris. De thermometer gaf 5 graden aan. De eerste handschoenen, sjaals en mutsen verschenen.
Vandaag verdeelden we ons in 2 grote groepen. De ene groep vertrok te voet richting de pottenbakker. De andere groep werd opgehaald met tractor en kar. De tractor hield enkele stops in de buurt. Daar ontdekten we wat meer over de steenboskapel, de mooie omgeving, dassenburchten en het speelbos. Het terrein bij de dassenburchten was echt wel de moeite. We wandelen in een brede kloof en gingen meerdere keren de kloof naar boven. Vooral de afdalingen waren spectaculair. Sommige kinderen ervaarden dit alsof ze al snowboardend naar beneden kwamen. De kledij en schoenen hebben hier toch wel een beetje afgezien. Sommige kinderen waren zo nieuwsgierig naar de dassen en doken in de gaten/ingangen van de burchten. Ze zagen er héél mooi uit J.
Ook het speelbos was de moeite. Al snel ontstonden er enkele spontane kampen, waarbij de kinderen takken bij elkaar gingen stelen. Dit ging gepaard met heuse aanvallen om materiaal van elkaar te veroveren. Iedereen ging helemaal op in het spel. Wat later werd er op het terrein de hele tijd verstoppertje gespeeld. De creativiteit van onze leerlingen werd hier opnieuw zichtbaar. De meest bizarre verstopplekken hebben we ontdekt!
’s Middags hielden we een picknick in een boomgaardspeeltuin. De appels waren al wel verdwenen, maar dit kon de pret niet bederven. In een zwak herfstzonnetje eten we rustig alles op en wandelden  wij toen verder naar de pottenbakker.
Daar kregen we de basis in het werken met klei. We werkten met rivierklei uit de streek. Stap per stap kregen we instructies over wat we moest doen met onze bol klei. Iedereen maakte zijn eigen kunstwerk. Vermits dit allemaal unieke exemplaren zijn, is het resultaat onbetaalbaar! De afwerking, schilderen, doen we na de vakantie in de klas.
Na de basistechnieken boetseren, was het tijd voor de wandeling terug. Gelukkig hadden de kinderen nog energie over om de speeltuin en terrein rondom het verblijf verder te verkennen. Na een deugddoende douche (om al het speelzand, bos, of welke andere vuiltjes dan ook, weg te krijgen) was het tijd om aan tafel te schuiven.
Na het avondeten was het keuze. Zij die wilden konden al hun energie kwijt in een één tegen allen. De enkelingen die het rustiger aan wilden doen, keken samen naar een film. Iedereen kon ontspannen naar zijn bed. We bereiden ons alvast voor op de wildcraft van morgen. Tot dan! Groetjes, leerkrachten van L6


4 opmerkingen:

  1. Wow dat ziet er gezellig uit! We hebben wel wat herkenbare foto's gezien van onze zoon en zijn vrienden ;)
    Ilse en Wim

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel leuk om al die lachende gezichten te zien! Kijk al uit naar hun verhalen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat was dit genieten.........Zo veel blije gezichten !
    Dit is een week om nooit te vergeten dankzij jullie 😉
    En er is maar weer ene die ondersteboven in een put hangt en dat is dan toevallig juist den onze 😂 groetjes Cindy en Dirk

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat ziet er echt super uit! Een topweek voor de kinderen!

    BeantwoordenVerwijderen